Obscura book – 121 views

V dnešnom článku vám priblížim sympatický zahraničný projekt Obscura book.

Obscura book je projekt pár pinholových nadšencov z Berlína. Rozhodli sa zaktivizovať medzinárodnú komunitu fotografov fotiacich camerou obscurou a z ich fotografií vytvoriť knihu. Všetko sa to začalo na Flickr-i, kde som sa k tomuto projektu dostal náhodou aj ja. Organizátori vytvorili 11 skupín, ktoré predstavovali budúce kapitoly knihy. Do týchto skupín mohli autori nahrávať svoje fotografie. Z každej kapitoly boli vybraní 11 rôzni autori. Som veľmi rád, že v kategórii „THE HUMAN“ sa objaví aj moja fotografia.

Celkovo autori do projektu poslali viac ako 3000 fotografií z celého sveta. Porotcovia mali teda z čoho vyberať. Medzi porotcami  boli aj zaujímaví ľudia z medzinárodnej pinhole komunity ako Chris Keeney,  autor knihy Pinhole cameras: A Do-It-Yourself Guide alebo Tom Miller, dlhoročný organizátor akcie Worldwide Pinhole Photography Day. Celý tento proces nahrávania a vyberania fotografií sa ťahal počas ostatných dvoch rokov. Miestami to vyzeralo, že projekt „umrel“ a nič sa nedeje. Organizátori však dali veci do pohybu a blížia sa k cieľu. K publikovaniu tejto knihy.

Kniha bola nakoniec úspešne publikovaná. Viac o jej predstavení v Berlíne si môžete prečítať tu.

K tomu im však chýbajú ešte financie. Tento projekt sa rozhodli financovať prostredníctvom crowdfundingovej(?) kampane. Každý, kto má záujem o túto knihu si ju môže predobjednať na stránke projektu. Cena za jeden výtlačok knihy je 33 EUR, platiť sa dá napr. cez paypal. Ak sa organizátorom nepodarí vyzbierať sumu peňazí, ktorú si na začiatku určili, tak im žiadne financie nebudú vydané a vrátia sa na účty predplatiteľov. Viac o podmienkach a spôsoboch objednávky nájdete na spomínanej stránke kampane. Ak teda máte záujem o jedinečnú knihu plnú pinhole fotografií neváhajte tento projekt podporiť. Vopred vám v mene organizátorov ďakujem a verím, že sa nakoniec podarí túto knihu publikovať.

Kompletné info o projekte nájdete na týchto stránkach:
http://www.obscura-book.com/

http://igg.me/at/OBSCURA-Book 

Autormi fotografií použitých v tomto článku sú členovia projektu Obscura book 121 views.

One comment on “Obscura book – 121 views

  1. […] “OBSCURA 121 VIEWS”, o ktorom som dávnejšie písal, sa úspešne podarilo zrealizovať. Uvedenie knihy spojené s výstavou niekoľkých […]

Comments are closed.