Papier ako negatív- ďaľší pinhole

 

Tak som urobil znovu fotiacu krabičku. Tentokrát je trochu väčšia a jej výroba bola podstatne jednoduchšia ako pri mojom predchádzajúcom výtvore. Tomuto doma nájdenému kufríku stačilo vyvŕtať pár dierok, utesniť ho proti svetlu a mohlo sa fotiť- dierková komora hotová.

Ako svetlocitlivý materiál som použil fotografický papier. Kufrík je pomerne úzky a preto som jeho vnútro rozdelil na dve časti. Do každej z nich sa zmestí jeden papier rozmeru 13×18 centimetrov.

 

Samotné dierky som urobil do viečok od jogurtov. Opäť som nemeral ich priemer. Pre výpočet expozície som použil clonové číslo 150, pre papier som používal hodnotu 5 ISO.  Dierky sú od papiera vzdialené zhruba 45mm, čo vytvorí obrazový uhol cez 130 stupňov.

Exponoval som na expirované papiere. Jeden Foma BROM EXTRA, ktorý výrobca odporučil spracovať do januára 1993 a druhý bol papier ORWO s podobným dátumom spotreby. Bohužial po vyvolaní bola ako tak použiteľná jedna fotka a konkrétne tá exponovaná na papier Foma.

 

Nižšie si môžete pozrieť naskenovaný negatív a po ňom aj invertovaný obraz. Ak vás téma pinhole zaujíma a máte nejaké otázky, pokojne sa pýtajte v komentároch.

 

 

 

 

22.3.2012 doplnená ďalšia fotografia z kufríka

2 comments on “Papier ako negatív- ďaľší pinhole

  1. kufřík píše:

    Ahoj, musím říct, že máš úžasný kufřík. Taky jsem, zatím jen narychlo, brouzdal tvou galerií. Street fotky se mi moc líbí. Honza

Comments are closed.